Opis
Badania wskazują, że kwas elagowy:
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwnowotworowe, antymutagenne i wykazuje aktywności przeciwzapalne.
- Wpływa ochronnie na DNA i ekspresję genów.
- Likwiduje wolne rodniki i inaktywowuje kancerogeny.
- Działa antymutagennie, zmniejsza
częstotliwość pojawiania się mutacji. - Działa na wszystkich etapach rozwoju
nowotworu - Wiąże prokancerogenne metale,
- Kwas elagowy może zapobiegać wiązaniu czynn ików rakotwórczych, uniemożliwiając ich wiązanie z DNA i redukując w ten sposób powstawanie komórek nowotworowych
- Kwas elagowy wspomaga syntezę enzymów odtruwających, odpowiedzialnych za szybkie wydalanie substancji rakotwórczych
(nowotwory wątroby, prostaty, okrężnicy
i przełyku) - Kwas elagowy stymuluje apoptozę w komórkach raka trzustki.
- Wpływa ochronnie w chorobach układu krążenia.
- Kwas elagowy wykazuje właściwości hamujące miażdżycę naczyń.
- Ma korzystny wpływ na układ kostny
i zapobiega osteoporozie. - Kwas elagowy stymuluje apoptozę
w komórkach raka trzustki - wpływa ochronnie w chorobach układu
krążenia
Składniki: substancja wypełniająca – celuloza, sproszkowany sok z owoców flaszowca miękkociernistego (Annona squamosa), ekstrakt z liści borówki czarnej standaryzowany na 16% kwasu chlorogenowego (Vaccinium myrtillus L.), ekstrakt z łodygi i liści kapusty standaryzowany na 10% indolo-3-karbinol (Brassica oleracea var. capitata), ekstrakt z owoców malin standaryzowany na 40% kwasu elagowego (Rubus idaeus L.), żelatyna (składnik otoczki), substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Sposób użycia: spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie popijając wodą lub sokiem. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 kapsułki) do spożycia dziennie.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.